Sinds 1/10/2021 is de ADDICT-pedGLIO studie in het Universitair Ziekenhuis van Antwerpen (UZA) open. Dit wil zeggen dat kinderen tussen de 1 en 18 jaar met een tumor van de hersenstam of een hooggradige hersentumor (WHO graad IV, type glioblastoom) in aanmerking kunnen komen voor een nieuwe vorm van (immuun)therapie voor deze moeilijk behandelbare tumoren. Na een lange opstartfase kunnen we melden dat de eerste patiënt ondertussen gestart is met de studie.

Stichting Semmy heeft een driejarige samenwerking met het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA). Samen gaan we de strijd aan tegen agressieve hersentumoren bij kinderen, met name de hersenstamkanker DIPG (diffuse intrinsieke ponsgliomen) en de hersenkanker HGG (hooggradige gliomen).

Dankzij de steun van Stichting Semmy kan deze studie nu ook aangeboden worden aan DIPG patiëntjes. Zij zullen aanvankelijk in het UZA met het vaccin behandeld worden. In de eerste fase van de studie wordt een groep van 10 patiëntjes behandeld en wordt gekeken naar de resultaten van het vaccin in combinatie met chemo- en radiotherapie. Na evaluatie kunnen in de tweede fase van de klinische studie bijkomende patiëntjes worden behandeld.

Meer informatie

https://helden.uzafoundation.be/nieuws/addict-pedglio-studie-in-het-uza/
https://stichtingsemmy.nl/onderzoek-uza/

Deel dit bericht!